India verkennen | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

India verkennen

Pieter Vos

Geschreven door: Pieter Vos in Algemeen op 18 Apr 2024

timer Leestijd: 2 minuten

In 2017 heeft Nutrilab een investeringsvoorbereidingsstudie volgens de DHI-regeling aangevraagd bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en daarvoor goedkeuring gekregen. Investeringsprojecten in ontwikkelingslanden genereren werkgelegenheid en kennisoverdracht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt mede daarom deze projecten in opkomende markten. Nutrilab onderzoekt nu de mogelijkheden van India.

Het bestaansrecht van een laboratorium ligt bij een drietal factoren: een overheid die voorwaarden stelt aan voedselveiligheid en de voedingswaarde van producten; een controlerende instantie die toezicht houdt op voedselproducerende bedrijven, en bedrijven die laboratoriumanalyses willen uitbesteden. Deze drie ingrediƫnten zijn aanwezig in India.

India is een snelgroeiende markt. Een van onze klanten, Schouten Europe, is met haar vegetarische producten al actief op de Indische en Indiase markt. In dit afzetgebied blijkt een grote behoefte te bestaan aan het kunnen uitvoeren van analyses. Op dit moment onderzoeken we ter plaatse wat de beste regio is om een laboratorium te starten.


divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje

Nutrilab aanwezig op VMT Food Future event en Food Allergy Forum

In september zal Nutrilab aanwezig zijn op het VMT Food Future event en Food allergy forum. ...

LEES ARTIKEL Pijltje