Over Nutrilab: missie en geschiedenis Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Over Nutrilab

Onze missie

Wij verhogen de levenskwaliteit van mens en dier door het bewaken van de voedselveiligheid.

Het is onze missie een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving door de levenskwaliteit van mens en dier te verhogen. Deze missie leven we uit voor onze medewerkers, onze klanten en voor elke andere relatie.  Wij delen onze kennis in  food, feed & agro. Wij ontzorgen onze relaties en leveren een uitstekende service, zijn flexibel en reageren snel op de gestelde vragen. Wij zijn persoonlijk betrokken en werken graag samen met onze relaties om hun doelen te verwezenlijken.

Wij doen ons werk met passie en bevlogenheid waarbij respectvolle omgang met mens en dier een belangrijke waarde voor ons is.

Onze geschiedenis

Nutrilab is ontstaan vanuit de activiteiten van de Schouten familie. De oorsprong van Nutrilab ligt in 1947 en was toen nog onderdeel van de productiefaciliteit van Schouten. Als aandenken aan deze tijd zijn de oudste monsters tot op heden bewaard gebleven. De oprichtingsdatum van het laboratorium is 5 dec 1956. Er is gestart met de controle van grondstoffen, granen en diervoeding die door Schouten werden verhandeld. Van 1975 tot 1990 heeft dit controle laboratorium niet enkel producten van Schouten geanalyseerd, maar tevens monsters van klanten van Schouten. Destijds was dit als service richting de klanten.

In 1990 is het laboratorium commercieel geworden en is het laboratorium verder gegaan onder de naam S/G Nutrilab B.V. Sinds 1995 heeft Nutrilab zijn ISO 17025 registratie behaald en heeft RVA-registratienummer L136. In 2002 is S/G Nutrilab B.V. verder doorgegaan onder de naam Nutrilab B.V.

Sinds het ontstaan van Nutrilab heeft het laboratorium zich ontwikkeld als een gespecialiseerd commercieel laboratorium met een heldere visie op voedselveiligheid. Dankzij een klantgerichte aanpak en voortdurende investeringen in kennis en technologie heeft Nutrilab zich kunnen ontwikkelen als partner in voedselveiligheid voor bedrijven en organisaties actief in de agro-food sector. Nutrilab is een sterke speler voor onderzoek van voedingswaarde, contaminanten, allergenen en GMO. Tevens voert Nutrilab veel microbiologisch en microscopisch onderzoek uit. Verder voert Nutrilab diverse onderzoeken uit zoals houdbaarheid (challenge testen), verslepings- en homogeniteit onderzoek, verhandelbaarheidsrapporten, labelcontrole en diverse andere analyses.


Maak kennis met de verschillende afdelingen binnen ons laboratorium

Allergenen

divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje