Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Producenten moeten op het etiket vermelden dat aan vlees en vis water is toegevoegd. Op dit moment is dat niet altijd het geval wijst een steekproef van de Volkskrant uit. De krant deed een steekproef bij 3 Nederlandse supermarkten. Daaruit bleek dat van de 9 vlees- en visproducten er 1 niet aan de wet voldoet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie nog tot 10 juli gegeven om de etikettering in orde te maken.
Bron: Volkskrant
De Europese verordening voor etikettering is bijna vijftig pagina's lang. Daar staat ook in dat het verplicht is bij vlees- en visproducten en vleesbereidingen die eruitzien als een lap, braadstuk, plak, karkas, filet of portie het percentage water op het etiket te zetten als dat meer is dan 5 procent van het eindgewicht. Hier wordt nog steeds niet altijd aan voldaan. Producenten en supermarkten snappen de wet niet zeggen ze.
Een lastig probleem, dat blijkt uit de discussies op Radar, NOS en diverse landelijke dagbladen.
Bij Nutrilab is alle apparatuur en kennis voorhanden om u hiermee te helpen en uw producten te voorzien van het juiste etiket.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia