Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe methode wordt nu onder accreditatie uitgevoerd en heeft als voordeel dat er geen storing optreedt door de product-matrix. Sulfiet wordt heel specifiek en nauwkeurig bepaald.
Sulfiet is één van de allergenen die volgens Verordening 1169/2011 moeten worden vermeld op het etiket. De grenswaarde is 10 mg/kg in het eindproduct. De rapportagegrens van de methode is 1 mg/kg.
De meeste analysemethoden voor sulfiet zijn gebaseerd op de destillatie-methode volgens Monier-Williams. Voor specifieke producten zoals knoflookpoeder, uienpoeder en andere producten die vluchtige zwavelverbindingen bevatten zijn hierop aanpassingen gedaan. Toch blijven er veel producten over die vals-positieve resultaten geven, zoals bijvoorbeeld mosterd en azijn. Tijd dus voor een modernere aanpak! Die kan Nutrilab nu bieden.
De nieuwe methode is een alternatief voor b.v. de volgende methoden:
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia