Nutrilab heeft Sulfiet via LC-MS/MS geaccrediteerd | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Gerard Kramer

Geschreven door: Gerard Kramer in Analyses op 27 Apr 2024

timer Leestijd: 2 minuten

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe methode wordt nu onder accreditatie uitgevoerd en heeft als voordeel dat er geen storing optreedt door de product-matrix. Sulfiet wordt heel specifiek en nauwkeurig bepaald.

Sulfiet is één van de allergenen die volgens Verordening 1169/2011 moeten worden vermeld op het etiket. De grenswaarde is 10 mg/kg in het eindproduct. De rapportagegrens van de methode is 1 mg/kg.

De meeste analysemethoden voor sulfiet zijn gebaseerd op de destillatie-methode volgens Monier-Williams. Voor specifieke producten zoals knoflookpoeder, uienpoeder en andere producten die vluchtige zwavelverbindingen bevatten zijn hierop aanpassingen gedaan. Toch blijven er veel producten over die vals-positieve resultaten geven, zoals bijvoorbeeld mosterd en azijn. Tijd dus voor een modernere aanpak! Die kan Nutrilab nu bieden.

De nieuwe methode is een alternatief voor b.v. de volgende methoden:

  • Asta 30.0 (Determination of Added Sulfites in Dried Allium (Modified Monier-Williams Method))
  • ISO 5522:1981 (Fruits, vegetables and derived products - Determination of total sulphur dioxide content)
  • NEN-EN 1988-1:1998 (Bepaling van sulfiet - Deel 1: Geoptimaliseerde methode volgens Monier-Williams)
  • NEN-EN 1988-2:1998 (Bepaling van sulfiet - Deel 2: Enzymatische methode)
  • Zonneveld 1959 (ZLUF A 111(3), p198-207)

divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje

Accreditatie voor de analyse van organische zuren

Aan veel kant-en-klare levensmiddelen worden organische zuren toegevoegd om de uitgroei van Listeria...

LEES ARTIKEL Pijltje