Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Vaak krijgt Nutrilab de vraag welke allergeen analyse methode (sandwich-ELISA) voor Gluten nu vereist is. Om een glutenvrij logo op een product te krijgen moet dat aangevraagd worden bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De Vereniging zal, naast een aantal eisen, tevens de eis op tafel leggen dat het product aantoonbaar glutenvrij moet zijn. Nutrilab heeft als eerste laboratorium in Nederland haar accreditatie gehaald voor de glutenanalyse. Nutrilab onderzoekt regelmatig voor de NCV diverse producten op de aanwezigheid van Gluten. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd in het verenigingsblad Glutenvrij. De juiste methode voor de glutenanalyse heeft twee eisen. Het zijn niet alleen eisen, maar het zijn tevens de belangrijkste parameters die van invloed zijn op het juiste resultaat. De eerste eis is de extractie buffer. Op deze extractiebuffer is een patent. Het betreft de Mendez Cocktail Solution. De tweede parameter is de cocktail aan antistoffen in de Glutentest. Het betreft zogenaamde R5 antilichamen. Deze methode kan gluten aantonen in een breed scala aan producten. Wanneer een product gehydroliseerd is tijdens het productie proces is een competitieve ELISA ook geschikt. Echter moet wel de juiste extractie buffer gebruikt zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie: [email protected]
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia