Voedingswaarde analyse en microbiologische analyse op insecten voor de foodindustrie | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Voedingswaarde analyse en microbiologische analyse op insecten voor de foodindustrie

Pieter Vos

Geschreven door: Pieter Vos in Algemeen op 10 mei 2016

timer Leestijd: 2 minuten

De insect, het gezondste eten? Een analyse op het insect

Nutrilab is het insecten laboratorium van Nederland. Insecten worden als grondstof toegepast in o.a. de petfood industrie, maar mogen nog niet verwerkt worden in de veevoeder industrie. Terwijl het wel gedoogd wordt binnen de food sector. De insectenburgers liggen al in de schappen van de winkel. Wat is er bekend over de voedingswaarde? En hoe zit het microbiologisch? Het blijkt dat insecten eiwit rijk zijn! Qua vetten is bekend dat de insecten relatief veel onverzadigd vetzuur hebben. Dit kan oplopen tot 60-70 % onverzadigde vetzuren! Dit verschilt echter sterk per soort. Door de ervaring met analyses in de insectensector maakt Nutrilab het verschil! Hierdoor kan Nutrilab ook advies geven op behandeling van insecten in verwerken tot eindproducten.


divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje