Nutrilab is ISO 17025 geaccrediteerd voor allergeen analyse in voedingsmiddelen | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Nutrilab is ISO 17025 geaccrediteerd voor allergeen analyse in voedingsmiddelen

Pieter Vos

Geschreven door: Pieter Vos in Algemeen op 19 Jun 2024

timer Leestijd: 2 minuten

Nutrilab is sinds 17 november 2017 ISO 17025 geaccrediteerd voor allergeenanalyses in voedingsmiddelen voor de EU verordening 1169/2011. Een extra ondersteuning binnen uw allergenen risicomanagement.

21 allergeenanalyses

Nutrilab is trots op het behaalde resultaat! Doorgaans wordt er gesproken over 14 allergenen. De scope van de EU verordening 1169/2011 bevat er echter 21: gluten, soja, melk  (case├»ne, B-lactoglobuline, lactose), aardnoten (pinda), mosterd, ei, amandel, cashewnoot, hazelnoot, macadamianoot, walnoot, pistachnoot, pecannoot, paranoot, selderij, sesam, vis, lupine, schaal- en schelpdieren, weekdieren, en sulfiet in voedingsmiddelen, etenswaren en in grondstoffen. Nutrilab is geaccrediteerd voor veruit de meest van de 21 allergeenanalyses. Daarvoor gebruiken ze Elisa of PCR.

Voedselveiligheid verbeteren

Het is een enorme uitdaging om in de diversiteit van voedingsmiddelen een juiste analyse op allergenen uit te voeren. Nutrilab, marktleider op dit gebied, heeft hier veel ervaring in. Zij analyseren allergenen in alles wat eetbaar is en verkocht wordt in de supermarkt: van koek, bakkerijproducten, snoep en chocoladeproducten, tot bier, kruiden & specerijen, zuivel,  thee, sojasauzen, en meer. Hiermee kan het bedrijf een flinke bijdrage leveren aan het verbeteren van de voedselveiligheid in Nederland en Europa, zeker daar waar de focus ligt op proces- en grondstoffenmanagement.

Meer weten? Neem dan contact met ons op. 


divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje

Nutrilab aanwezig op VMT Food Future event en Food Allergy Forum

In september zal Nutrilab aanwezig zijn op het VMT Food Future event en Food allergy forum. ...

LEES ARTIKEL Pijltje