Glutenvrij analyse en de EU 828/2014 richtlijn | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Glutenvrij analyse en de EU 828/2014 richtlijn

Pieter Vos

Geschreven door: Pieter Vos in Algemeen op 28 apr 2016

timer Leestijd: 2 minuten

Glutenvrij analyse en EU 828/2014

Per 20 juli 2016 wordt de nieuwe richtlijn EU 828/2014 van kracht. Deze richtlijn reguleert de omschrijving op etiketten wat betreft ‘glutenvrij. De claim ‘Geschikt voor Coeliakie patiënten’ mag worden gevoerd mits het gemeten glutengehalte < 20 ppm. Tevens is de omschrijving ‘zeer laag glutengehalte’ gekoppeld aan een gehalte. Het gehalte voor ‘laag gluten’ staat vast op < 100 ppm gluten. Het is de vraag of de Coeliakie patiënt hiermee geholpen is. Deze norm geeft namelijk niets aan over de wijze waarop een glutenanalyse moet plaatsvinden. De Nederlandse Coeliakie Vereniging is als patiëntenorganisatie sterk gericht op de belangen van haar leden. In samenwerking met Schouten Certification en Nutrilab is een zeer goed systeem opgezet waarbij een waarborg voor een glutenvrij product zeer hoog is. Dit samenwerkingsverband gebruikt de enige juiste methode voor glutenanalyse. Deze AOAC methode is een gevalideerde methode. De NCV blijft haar leden adviseren producten te kopen met een glutenvrijlabel van de vereniging. Daarom adviseert Nutrilab haar klanten de certificering van hun glutenvrij producten via de Nederlandse Coeliakie Vereniging te regelen.


divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje