Voedingswaarde van wijn | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Voedingswaarde van wijn

Pieter Vos

Geschreven door: Pieter Vos in Algemeen op 09 okt 2015

timer Leestijd: 1 minuut

Het Europees Parlement vindt dat de consument duidelijk moet worden geïnformeerd over de voedingswaarde van wijn. Het NRC Handelsblad publiceerde onlangs nog over dit onderwerp. Nutrilab is gespecialiseerd in het analyseren van de voedingswaarde van voedingsmiddelen, waaronder ook wijnen. De voedingswaarde kan berekend worden uit de ingrediënten. Dit is met een natuurproduct lastig. Wijnproducenten zullen er niet aan kunnen ontkomen om dit door middel van laboratoriumonderzoek vast te stellen. In wijn zullen voornamelijk de alcohol en de koolhydraten (suikers) bijdragen aan de voedingswaarde. Afhankelijk van soort en type kunnen er behoorlijke verschillen zijn.

Ons zuster bedrijf Schouten Advies helpt bedrijven bij de etikettering van hun producten.


divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje