Help…..mijn etiketten! | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Help…..mijn etiketten!

Pieter Vos

Geschreven door: Pieter Vos in Algemeen op 19 Jun 2024

timer Leestijd: 2 minuten

Help…..mijn etiketten!

Het vermelden van juiste en complete informatie op de verpakking van levensmiddelen is gedurende de afgelopen jaren steeds belangrijker en complexer geworden. Hieraan liggen verschillende redenen ten grondslag, zoals: grotere behoefte aan informatie van consumenten die bewust met hun voeding, gezondheid en gewicht willen omgaan; een toenemend aantal consumenten met voedselallergie of –intolerantie;

het aanscherpen en uniformiseren van de wettelijke eisen voor de etikettering van levensmiddelen in de EU, die vanaf eind vorig jaar verplicht zijn in alle EU-lidstaten.

Naast de verplichte informatie voor (voor)verpakte of niet-verpakte levensmiddelen, gelden er ook wettelijke voorwaarden waaraan optionele vermeldingen zoals voedings- of gezondheidsclaims en commerciële uitingen moeten voldoen. Uitgangspunt daarbij is dat deze informatie niet misleidend mag zijn voor de consument.      

De ontwikkelingen in de basiswetgeving (Verordening (EG) nr. 1169/2011), maar ook de aanvullende eisen die voor specifieke producten zoals cacao- en chocoladeproducten, honing, olijfolie, biologische producten, levensmiddelenadditieven, aroma’s of enzymen gelden, kunnen voor een behoorlijke complexiteit zorgen. Niet alle leveranciers van levensmiddelen beschikken over voldoende expertise of mogelijkheden om dit allemaal uit te zoeken en de wijzigingen bij te houden.

Nutrilab kan, in samenwerking met Schouten Advies BV (zusteronderneming), bedrijven helpen bij het opstellen en beoordelen van etiketten, verpakkingen, internetsites, leaflets, etc. en het aanleveren van labelcheckrapporten voor retailers.  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over een vrijblijvende offerte.


divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje

Nutrilab aanwezig op VMT Food Future event en Food Allergy Forum

In september zal Nutrilab aanwezig zijn op het VMT Food Future event en Food allergy forum. ...

LEES ARTIKEL Pijltje