Coronatesten Nutrilab | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Vouchers voor bedrijven zijn weer beschikbaar

Voor informatie en het bestellen van de vouchers, stuur een mail naar coronainfo@nutrilab.nl


Coronatesten bij Nutrilab

Nutrilab is een laboratorium in de agro-food sector. Nutrilab is al 25 jaar een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium. Door deze certificering wordt de kwaliteit en onafhankelijkheid van testlaboratoria zoals Nutrilab gegarandeerd. Het is onze missie een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving door de levenskwaliteit van mens en dier te verhogen. Door de grote vraag naar testen voor het coronavirus heeft Nutrilab een teststraat geopend in onze vestigingsplaats Giessen.

Contact

Wanneer u vragen heeft over het laten testen van corona door Nutrilab, neem dan contact met ons op via 0183-448277 of coronainfo@nutrilab.nl.

Adres teststraat:

Van der Stelt Transport

Expeditiestraat 9 

4283 JE Giessen

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00. Bij grote drukte aan het einde van de dag zal u gevraagd worden om de volgende dag terug te komen.


Coronateststraat in Giessen

Wanneer kan ik mij laten testen op het coronavirus? 

Wanneer u klachten heeft die passen bij het coronavirus dan kunt u zich laten testen. Deze klachten zijn bijvoorbeeld verkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk en smaak. Daarnaast is het in de teststraat ook mogelijk om u te laten testen wanneer u geen klachten heeft. Als u bijvoorbeeld terug komt vanuit een risico gebied of samen leeft met iemand die het coronavirus heeft.

Wat is de locatie van de coronateststraat van Nutrilab?

De teststraat bevindt zich op het terrein van Van der Stelt transport.                                                   Expeditiestraat 9, 4283 JE Giessen, Noord-Brabant

Wanneer is de coronateststraat geopend? 

De teststraat is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00. Bij grote drukte aan het einde van de dag zal u gevraagd worden om de volgende dag terug te komen. 

Dien ik een afspraak te maken voor de test? 

U hoeft zich bij de teststaat van Nutrilab in Giessen niet vooraf aan te melden. U kunt gewoon komen op een tijdstip dat u schikt, tussen 08:00 en 18:00.

Wat dien ik mee te nemen naar de teststraat?

Wanneer u zich wil laten testen, zullen enkele gegeven van u gevraagd worden. Hiervoor is het van belang dat u een rijbewijs, ID-kaart of paspoort met zich mee brengt. 

Hoe gaat de teststraat in zijn werk? 

Bij aankomst registreren wij enkele van uw basisgegevens en betaalt u de test per PIN. Hierna wordt de test door een gekwalificeerde medewerker afgenomen en kunt u naar huis. U ontvangt de uitslag de volgende dag per SMS of email.

Welke basisgegevens worden geregistreerd? 

Uw naam, telefoonnummer, BSN-nummer en eventueel e-mailadres worden genoteerd door onze medewerkers.

Worden mijn gegevens gedeeld met de GGD? 

Nutrilab is verplicht de GGD in te lichten bij een positieve uitslag. Bij positieve uitslag ontvangt u het resultaat als eerste. Daarna geven wij uw gegevens door aan de GGD. De GGD zal u benaderen voor bron en contactonderzoek. Hiervoor geeft u voorafgaand aan de test toestemming door het ondertekenen van een verklaring.

Wordt op de teststraat een sneltest uitgevoerd? 

Bij de teststraat wordt geen sneltest uitgevoerd. De test bestaat uit een neus-keelswab welke in ons laboratorium wordt onderzocht. De uitslag van deze test kunt u binnen 24 uur verwachten. 

Hoeveel kost een test op het coronavirus? 

De kosten voor een test op het coronavirus zijn €119,- inclusief BTW.

Hoe kan ik betalen voor een coronatest? 

Betaling voor een test kan enkel via PIN. U zult hiervan een pinbon ontvangen. Het is mogelijk om achteraf hiervan een factuur te ontvangen waar de BTW op staat. U kunt hiervoor mailen naar coronainfo@nutrilab.nl.

Wanneer krijg ik de uitslag van mijn test? 

U ontvangt de uitslag van de test binnen 24 uur na afname van de test.

Hoe krijg ik de uitslag van mijn test? 

Afhankelijk van uw voorkeur ontvangt u de uitslag van de test per SMS of e-mail.

Kan ik een certificaat krijgen van de uitslag van de test?

Indien u uw e-mailadres laat registreren in ons systeem, dan heeft Nutrilab de mogelijkheid u een rapportage te sturen van uw testuitslag. Het is mogelijk de rapportage in het Nederlands, Engels en Duits naar u te verzenden.  Deze rapportage is geschikt als reisdocument.

Hoe interpreteer ik het resultaat van mijn rapportage?

Het resultaat van de test op het SARS-CoV-2 (coronavirus) wordt gerapporteerd als aangetoond of niet aangetoond per swab. Dit kunt u als volgt interpreteren:

Aangetoond: de uitgevoerde test op het Covid-19-virus laat een positief resultaat zien.

Niet aangetoond: de uitgevoerde test op het Covid-19-virus laat een negatief resultaat zien.

Wat moet ik doen als ik getest ben? 

Wat mag wel?

Wat moet ik doen bij een positieve uitslag? 

Positieve uitslag? Dan heeft u corona. U gaat in quarantaine en ook uw huisgenoten blijven thuis. Daarbij houdt u zich aan de leefregels die de overheid verder voorschrijft. Stel ook uw huisarts en uw werkgever op de hoogte.

Wat moet ik doen bij een negatieve uitslag?

Negatieve uitslag? Op het moment van testen had u geen corona. U hoeft niet meer thuis te blijven. Houd u wel aan de algemene leefregels die voor iedereen gelden.

Is er een minimum leeftijd om getest te worden? 

In de teststraat van Nutrilab geldt een minimum leeftijd van 12 jaar voor het testen van het coronavirus.

Kan ik, als bedrijf, mijn medewerkers laten testen? 

Voor bedrijven is het ook mogelijk om werknemers te laten testen. Dit gaat volgens de gangbare procedure. Mocht u achteraf nog een factuur van de test willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen via coronainfo@nutrilab.nl

Welke methode wordt gebruikt voor het testen op het coronavirus? 

Nutrilab gebruikt een betrouwbare PCR-testmethode, erkend door het RIVM. Deze test biedt echter geen 100% zekerheid. Zoals bij elke test bestaat er een kleine kans op een vals-positief (niet besmet, toch een positieve uitslag) of vals-negatief (wel besmet, maar een negatieve uitslag) resultaat. Daarnaast bestaat er een kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

Huisartsenpraktijk Giessen-Rijswijk

Het afnemen van de neus- en keelswab vindt plaats onder verantwoording van de huisartsenpraktijk Giessen-Rijswijk.

Aansprakelijkheid

Nutrilab bewaakt het testproces en de afgifte van een reis- en gezondheidsverklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor instaan en garanderen dat een reis- en gezondheidsverklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van uw reis wordt afgegeven.

Soms is dat om uiteenlopende redenen niet mogelijk en in het geval dat u om die reden niet door uw vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt Nutrilab geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.

divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Bioburdentest voor mondkapjes bij Nutrilab geaccrediteerd

...

LEES ARTIKEL Pijltje

Nutrilab test medische mondkapjes conform NEN EN 14683: BFE test, Differential Pressure, Splash test en bioburden

Nutrilab test medische mondkapjes conform NEN EN 14683: BFE test, Differential Pressure, Splash test...

LEES ARTIKEL Pijltje