Coronatesten Nutrilab | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Tijdelijk is het niet mogelijk om via Nutrilab een QR-code voor de coronacheckapp te verkrijgen. Wel kunt u langskomen in onze teststraat voor een sneltest of PCR-test op Corona. U kunt hier eenvoudig bij ons een afspraak inplannen voor het afnemen van een PCR of sneltest. Het is ook mogelijk om langs te komen zonder afspraak voor een PCR test.  U zult de uitslag per e-mail ontvangen.


Coronatesten bij Nutrilab

Nutrilab is een laboratorium in de agro-food sector. Nutrilab is al 25 jaar een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium. Door deze certificering wordt de kwaliteit en onafhankelijkheid van testlaboratoria zoals Nutrilab gegarandeerd. Het is onze missie een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving door de levenskwaliteit van mens en dier te verhogen. Door de grote vraag naar testen voor het coronavirus heeft Nutrilab een teststraat geopend in onze vestigingsplaats Giessen.

Contact

Wanneer u vragen heeft over het laten testen van corona door Nutrilab, neem dan contact met ons op via 0183-448277 of [email protected].

Onze helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:30.

Adres teststraat:

Van der Stelt Transport

Expeditiestraat 9 

4283 JE Giessen

Openingstijden teststraat: 

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 en zaterdag van 9:00 tot 13:00. 


Coronateststraat in Giessen

Is Nutrilab een door het RIVM erkend laboratorium?

Nutrilab staat op de lijst van erkende laboratoria.  Deze lijst staat in de bijlage van de LCI-richtlijn COVID 19 onder punt 8.2. Nutrilab is vermeld als Fenelab, Nutrilab B.V., Giessen. De bijlage is hier te vinden. 

Wanneer kan ik mij laten testen op het coronavirus? 

Wanneer u klachten heeft die passen bij het coronavirus dan kunt u zich laten testen. Deze klachten zijn bijvoorbeeld verkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk en smaak. Daarnaast is het in de teststraat ook mogelijk om u te laten testen wanneer u geen klachten heeft. Als u bijvoorbeeld op reis gaat, terug komt vanuit een risico gebied of samen leeft met iemand die het coronavirus heeft.

Om te kunnen reizen naar het buitenland eisen overheden en luchtvaartmaatschappijen een erkende gezondheidsverklaring en een reiscertificaat. Om die reden adviseren wij u een PCR test af te nemen. Hierbij ontvang u namelijk de gezondheidsverklaring en een internationaal erkend reiscertificaat. Deze ontvang u per e-mail.

Wat is de locatie van de coronateststraat van Nutrilab?

De teststraat bevindt zich op het terrein van Van der Stelt transport.                                                   Expeditiestraat 9, 4283 JE Giessen, Noord-Brabant

Wanneer is de coronateststraat geopend? 

De teststraat is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 en zaterdag van 9:00 tot 13:00. 

Dien ik een afspraak te maken voor de test? 

U kunt hier eenvoudig bij ons een afspraak inplannen voor het afnemen van een PCR of sneltest. Het is ook mogelijk om langs te komen zonder afspraak voor een PCR test. Echter kunnen wij u dan niet voorzien van een QR-code op het certificaat en de ophaalcode voor de CoronaCheckApp.

Daarnaast kunt u binnenkort bij ons terecht voor testen voor toegang. 

Wat dien ik mee te nemen naar de teststraat?

Wanneer u zich wil laten testen, zullen enkele gegevens van u gevraagd worden. Hiervoor is het van belang dat u zich middels een rijbewijs, ID-kaart of paspoort kun identificeren. 

Hoe verder in de teststraat? 

Indien u zich aangemeld heeft, dan zullen wij alleen controleren of u de persoon bent die zich aangemeld heeft en kunt u binnen 24 uur de uitslag via de Coronacheckapp downloaden.

Voor de antigeentest is de ervaring dat u binnen 30 minuten de uitslag per mail ontvangt. Vanzelf sprekend kunt u deze later ook via de Coronacheckapp downloaden.

Indien u zicht zonder afspraak bij ons laat testen, dan registreren wij bij aankomst enkele van uw basisgegevens. Hierna wordt de test door een gekwalificeerde medewerker afgenomen en kunt u naar huis. U ontvangt de uitslag binnen 24 uur na de testafname per email.

Welke basisgegevens worden geregistreerd? 

Wanneer u zich niet van te voren aangemeld heeft worden uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, BSN-nummer en e-mailadres genoteerd door onze medewerkers.

Worden mijn gegevens gedeeld met de GGD? 

Nutrilab is verplicht de GGD in te lichten bij een positieve uitslag. Bij positieve uitslag ontvangt u het resultaat als eerste. Daarna geven wij uw gegevens door aan de GGD. De GGD zal u benaderen voor bron en contactonderzoek. Hiervoor geeft u voorafgaand aan de test toestemming door het ondertekenen van een verklaring.

Welke testen worden uitgevoerd in de teststraat van Nutrilab? 

Zowel de PCR als de antigeen sneltest worden in onze teststraat uitgevoerd. De PCR-test bestaat uit een neus-keelswab welke in ons laboratorium wordt onderzocht.

In onze teststraat wordt tevens de antigeen sneltest uitgevoerd. Echter dient u zich hiervoor hier aan te melden. Wij kunnen deze niet zonder afspraak uitvoeren.

Hoeveel kost een test op het coronavirus? 

De kosten voor een PCR-test op het coronavirus bedragen € 79,00.                                                  De kosten voor een antigeen sneltest op het coronavirus bedragen € 39,00.

Hoe kan ik betalen voor een coronatest? 

Na het inplannen van de afspraak wordt u automatisch doorgeleid naar een betaalpagina. Na de transactie ontvangt u de bevestiging en staat de testafspraak genoteerd in onze agenda.

Indien u zonder afspraak bij ons komt testen, dan kunt u ter plaatse met de pin betalen. U zult hiervan een pinbon ontvangen. Het is mogelijk om achteraf hiervan een factuur te ontvangen waar de BTW op staat. U kunt hiervoor mailen naar [email protected].

Wanneer krijg ik de uitslag van mijn test? 

U ontvangt de uitslag van de PCR test binnen 24 uur na afname van de test. In de regel is het voor 12:00 getest, dan heeft u dezelfde dag de uitslag. U ontvangt de uitslag van de antigeen sneltest binnen 30 minuten.

Hoe krijg ik de uitslag van mijn test? 

U kunt uw uitslag via de Coronacheckapp ophalen. Indien u zonder afspraak bij ons komt ontvangt u de uitslag van de PCR test alleen per e-mail.

Kan ik een certificaat krijgen van de uitslag van de test?

Indien u uw e-mailadres laat registreren in ons systeem, dan heeft Nutrilab de mogelijkheid u een rapportage te sturen van uw testuitslag. Wanneer u zich hier aanmeldt of indien u uw e-mailadres laat registreren wanneer u zonder afspraak bij ons komt. Dan krijgt u automatisch het certificaat als bijlage toegestuurd.

Hoe interpreteer ik het resultaat van mijn rapportage?

Het resultaat van de test op het SARS-CoV-2 (coronavirus) wordt gerapporteerd als positief of negatief per swab. Dit kunt u als volgt interpreteren:

Positief: de uitgevoerde test op het Covid-19-virus laat een positief resultaat zien.

Negatief: de uitgevoerde test op het Covid-19-virus laat een negatief resultaat zien.

Wat moet ik doen als ik getest ben? 

Wat mag wel?

Wat moet ik doen bij een positieve uitslag? 

Positieve uitslag? Dan heeft u corona. U gaat in quarantaine en ook uw huisgenoten blijven thuis. Daarbij houdt u zich aan de leefregels die de overheid verder voorschrijft. Stel ook uw huisarts en uw werkgever op de hoogte.

Wat moet ik doen bij een negatieve uitslag?

Negatieve uitslag? Op het moment van testen had u geen corona. U hoeft niet meer thuis te blijven. Houd u wel aan de algemene leefregels die voor iedereen gelden.

Is er een minimum leeftijd om getest te worden? 

In de teststraat van Nutrilab geldt een minimum leeftijd van 6 jaar voor het testen van het coronavirus.

Kan ik, als bedrijf, mijn medewerkers laten testen? 

Voor bedrijven is het ook mogelijk om werknemers te laten testen. Dit gaat volgens de gangbare procedure. Mocht u achteraf nog een factuur van de test willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen via [email protected]

Welke methode wordt gebruikt voor het testen op het coronavirus? 

Nutrilab gebruikt een betrouwbare PCR-testmethode, erkend door het RIVM. Deze test biedt echter geen 100% zekerheid. Zoals bij elke test bestaat er een kleine kans op een vals-positief (niet besmet, toch een positieve uitslag) of vals-negatief (wel besmet, maar een negatieve uitslag) resultaat. Daarnaast bestaat er een kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond-, keel- en neusholten). Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

Huisartsenpraktijk Giessen-Rijswijk

Het afnemen van de neus- en keelswab vindt plaats onder verantwoording van de huisartsenpraktijk Giessen-Rijswijk.

BIG - registratienummer van betrokken huisarts: 99022886801.

Aansprakelijkheid

Nutrilab bewaakt het testproces en de afgifte van een reis- en gezondheidsverklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor instaan en garanderen dat een reis- en gezondheidsverklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van uw reis wordt afgegeven.

Soms is dat om uiteenlopende redenen niet mogelijk en in het geval dat u om die reden niet door uw vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt Nutrilab geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.

Privacy verklaring

Nutrilab gaat zorgvuldig om met persoonlijke gegevens. Meer hierover kunt u lezen in ons privacy statement. 

Privacy statement Nederlands 

Privacy statement English

divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nutrilab geaccrediteerd voor SARS-CoV-2 analyse

Nutrilab heeft de accreditatie behaald voor het uitvoeren van SARS-CoV-2 PCR-analyses op keel en neu...

LEES ARTIKEL Pijltje

Nutrilab onderdeel van het Fenelab consortium COVID-19

Fenelab Consortium COVID-19 start nu ook met coronatesten Uniek netwerk van Nederlandse laborator...

LEES ARTIKEL Pijltje