Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Voedingswaarde
Analyse van het vetgehalte in een product.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Analyse |
LOQ |
Accreditatie |
Referentiemethode |
Ruw vet, Petroleumether extractie |
0.3% |
Q |
EG-verordening 152/2009 |
Ruw vet, na zure hydrolyse |
0.5% |
Q |
EG-verordening 152/2009 |
Ruw vet, na voorextractie en hydrolyse |
0.3% |
Q |
EG-verordening 152/2009 |
Ruw vet in oliezaden |
0.3% |
Q |
EG-richtlijn 68/1470/EEG |
Ruw vet in kaas |
0.3% |
|
NEN-EN-ISO 1735:2004 |
Onder ruw vet vallen alle stoffen die met een apolair organisch oplosmiddel (in de gebruikte methoden met petroleumether) uit het monster geëxtraheerd worden. Hiertoe behoren naast de triglyceriden (‘echt vet’), ook de wassen, fosfolipiden (bijvoorbeeld lecithine), terpenen, steroïden (bijvoorbeeld cholesterol) en de in vet oplosbare vitaminen (A,D,E,K) en kleurstoffen (chlorophyl, caroteen).
Voor de bepaling van het ruw vet gehalte zijn methoden beschreven die, afhankelijk van de matrix en de hoeveelheid vet aanwezig in het monster, toegepast worden.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia