Allergenen analyses: aanleveren in goede verpakking van groot belang Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen analyses: aanleveren in goede verpakking van groot belang


Een betrouwbare analyse van allergenen begint bij de monstername. Door het gebruik van de juiste materialen kunnen de volgende zaken worden voorkomen.

Bijvoorbeeld bij de bemonstering van glutenvrij sojameel is het van belang dat er geen contaminatie van gluten tijdens de monstername plaatsvindt. Maar stof van fijngemalen producten kan de omgeving snel besmetten, in dit geval met soja-allergenen. Bij het openen van een verpakking kunnen de allergenen snel in de omgeving komen.

Om deze reden zijn de verpakking en de hoeveelheid monster in de verpakking van groot belang. Door het product te bemonsteren in de juiste verpakking en deze verpakking niet helemaal te vullen, wordt contaminatie voorkomen.

Enkele tips voor het juist verpakken van een product voor het testen van allergenen:

Gesloten verpakking

Een open verpakking zorgt voor onderlinge contaminatie van producten. Zorg daarom voor een goed gesloten verpakking die wel goed te openen is.

Papieren verpakking

Papieren verpakkingen scheuren sneller waardoor het product en de omgeving gecontamineerd kan worden.

Gesealde verpakkingen

Gesealde verpakkingen moeten worden opengeknipt. Dit verhoogt het risico op contaminatie van het product en de omgeving.

Consumentenverpakkingen

Een goed gesloten consumentenverpakking kan worden gebruikt voor de monstername van een product. Voor natte of bevroren producten is er een groter risico dat een verpakking niet geheel lekdicht is en daardoor de omgeving kan contamineren. Het gebruik van plastic potten voor dit type producten verminderd de kans op contaminatie.

Ziplock zakken

Gebruik voor een goede monstername Ziplock zakken. Deze zakken zijn goed af te sluiten en weer te openen en scheuren niet snel. Door het gebruik van deze zakken wordt contaminatie van het product en de omgeving voorkomen. Nutrilab kan u deze zakken leveren. U kunt ze bestellen bij de afdeling customer service ([email protected])

Ruimte in de verpakking

Bij een te volle verpakking kan het product bij openen al uit de verpakking komen, wat zorgt voor contaminatie van de omgeving. Vul een verpakking tot maximaal 2/3 van de totale capaciteit van de verpakking. Ongeveer 200 gram is al voldoende voor de analyse. Zorg ervoor dat bij het sluiten van de verpakking een minimale hoeveelheid lucht boven het monstermateriaal aanwezig is.

Verwacht gehalte

Graag weten we vooraf of een hoog gehalte van een bepaald allergeen wordt verwacht, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Zonder informatie vooraf gaan we er bij elk monster vanuit dat het een laag gehalte bevat van het gevraagde allergeen. Nutrilab kan stickers aanleveren waarmee u kunt aangeven of een product een hoog gehalte van een bepaald allergeen bevat. Onze analisten worden op deze manier extra geattendeerd op een mogelijk hoog allergenen gehalte.

Allergeen analyses worden met grote zorgvuldigheid uitgevoerd. Het verstrekken van voldoende informatie omtrent een product en een bemonstering in de juiste monstername materialen, kan mede zorgen voor een verhoging van de kwaliteit van analyses.

divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje