Vocht | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Voedingswaarde

Vocht

Analyse van het vochtgehalte in een product.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Vocht analyse

Analyse

LOQ

Accreditatie

Referentiemethode

Vocht 130°C

0.4%

Q

EG-verordening 152/2009

Vocht 103°C

0.4%

Q

EG-verordening 152/2009

Vocht 103°C op zand

0.4%

Q

EG-verordening 152/2009

Vocht 80°C (vacuüm)

0.6%

Q

EG-verordening 152/2009

Vocht 80°C (vacuüm) op zand

0.6%

Q

EG-verordening 152/2009

Vocht 60°C (vacuüm)

0.6%



Vocht Karl Fischer

0.1%




Voor een vochtbepaling wordt het monstermateriaal gedroogd onder bepaalde vast omschreven omstandigheden die afhankelijk zijn van:

De aard van het monstermateriaal:

Gestreefd wordt om van het monstermateriaal uitsluitend het aanwezige water te vervluchtigen zonder dat er verdamping van andere stoffen of chemische omzettingen plaatsvinden die massaveranderingen ten gevolge hebben.

Het vochtgehalte van het monster:

Monstermateriaal met meer dan 15 % vocht (granen meer dan 17 %) dient tijdens de bepaling (droging) gemengd te zijn met zand om dichtslaan te voorkomen. Een andere mogelijkheid is het monster voor te drogen en daarna het vochtgehalte te bepalen.

Producten met een gehalte aan sacharose of lactose van meer dan 4% en producten met meer dan 25 % minerale zouten met kristalwater dienen bij 80-85 °C onder vacuüm gedroogd te worden ter voorkoming dat er suiker c.q. kristalwater verdampt.



Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje