Sulfiet | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Sulfiet

Zwaveldioxide en sulfieten.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Technieken


Product

Techniek

LOQ

Alle voedingsmiddelen

LC-MSMS

5 mg/kg



Analyse sulfieten

In verordening 1169/2011 staat het volgende omschreven voor zwaveldioxide en sulfieten:

‘Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt als totaalgehalte aan SO 2 moeten worden berekend voor producten die worden voorgesteld als klaar voor consumptie of als weer in de oorspronkelijke staat gebracht volgens de instructies van de fabrikanten.’

Sulfiet komt van nature in verschillen producten voor. Het kan ook als conserveringsmiddel worden toegevoegd  en voorkomt de bruinkleuring van producten. Sulfiet veroorzaakt geen allergische reactie maar een intolerantie reactie.

Onze LC-MSMS methode, ontwikkeld door de Food and Drug Administration (FDA) in de VS, is breed toepasbaar voor alle typen producten, in tegenstelling tot klassieke destillatiemethoden (vgl Monier-Williams), waarvan een aantal niet geschikt is voor b.v. koolsoorten, soja-isolaat, knoflook(poeder), ui(poeder), mosterd, gember en prei.

De methode is een alternatief voor de volgende methoden:

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje