Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Zwaveldioxide en sulfieten.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Product |
Techniek |
LOQ |
Alle voedingsmiddelen |
LC-MSMS |
5 mg/kg |
In verordening 1169/2011 staat het volgende omschreven voor zwaveldioxide en sulfieten:
‘Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt als totaalgehalte aan SO 2 moeten worden berekend voor producten die worden voorgesteld als klaar voor consumptie of als weer in de oorspronkelijke staat gebracht volgens de instructies van de fabrikanten.’
Sulfiet komt van nature in verschillen producten voor. Het kan ook als conserveringsmiddel worden toegevoegd en voorkomt de bruinkleuring van producten. Sulfiet veroorzaakt geen allergische reactie maar een intolerantie reactie.
Onze LC-MSMS methode, ontwikkeld door de Food and Drug Administration (FDA) in de VS, is breed toepasbaar voor alle typen producten, in tegenstelling tot klassieke destillatiemethoden (vgl Monier-Williams), waarvan een aantal niet geschikt is voor b.v. koolsoorten, soja-isolaat, knoflook(poeder), ui(poeder), mosterd, gember en prei.
De methode is een alternatief voor de volgende methoden:
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia