Soja | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Soja

Soja en producten op basis van soja.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Technieken

Technieken

LOQ

Accreditatie

ELISA

2.5 mg/kg

Q

PCR

1.0 mg/kg


LCMS-MS

Kwalitatief




Soja analyse

In de voedingsmiddelen industrie wordt in veel producten soja gebruikt De sojaboon in een peulvrucht die rijk is aan eiwitten. Soja-eiwit bestaat uit voornamelijk drie belangrijke eiwitten: β-conglycinine, glycinine en trypsine remmer. β-conglycinine en glycinine veroorzaken voornamelijk allergene reacties. Het soja allergeen kan zowel met ELISA als met PCR worden aangetoond. Nutrilab gebruikt standaard een ELISA die antistoffen bevat tegen deze drie eiwitten.  De antistoffen zijn ontwikkeld op verhit soja product. Hierdoor is een zeer betrouwbare methode ontwikkeld. Een PCR methode wordt toegepast wanneer er mogelijk sprake is van kruisreactiviteit met de ELISA methode.  Deze techniek is gebaseerd op de detectie van het DNA van de sojaboon.

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje