Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Soja en producten op basis van soja.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Technieken |
LOQ |
Accreditatie |
ELISA |
2.5 mg/kg |
Q |
PCR |
1.0 mg/kg |
|
LCMS-MS |
Kwalitatief |
|
In de voedingsmiddelen industrie wordt in veel producten soja gebruikt De sojaboon in een peulvrucht die rijk is aan eiwitten. Soja-eiwit bestaat uit voornamelijk drie belangrijke eiwitten: β-conglycinine, glycinine en trypsine remmer. β-conglycinine en glycinine veroorzaken voornamelijk allergene reacties. Het soja allergeen kan zowel met ELISA als met PCR worden aangetoond. Nutrilab gebruikt standaard een ELISA die antistoffen bevat tegen deze drie eiwitten. De antistoffen zijn ontwikkeld op verhit soja product. Hierdoor is een zeer betrouwbare methode ontwikkeld. Een PCR methode wordt toegepast wanneer er mogelijk sprake is van kruisreactiviteit met de ELISA methode. Deze techniek is gebaseerd op de detectie van het DNA van de sojaboon.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia