Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Selderij en producten op basis van selderij.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Techniek |
Rapportagegrens (LOQ) |
PCR |
1.0 mg/kg |
LCMS-MS |
Kwalitatief |
De analyse op de aanwezigheid van selderij kan alleen gemeten worden op basis van de PCR methode. Dit heeft te maken met een 100 % kruisreactiviteit van de eiwitten van wortel. Voor wortel zijn mensen niet allergisch, maar er zijn wel mensen die allergisch zijn voor selderij. De eiwitten van beide producten lijken zoveel op elkaar dat in de ELISA er voor 100 % kruisreactie plaatsvindt. Met de door Nutrilab gebruikt PCR methode kan tevens een gehalte worden vastgesteld. De PCR methode is indirect; er wordt DNA materiaal aangetoond en niet het allergene eiwit. In de praktijk kan de analyse algemeen worden toegepast op alle voedingsmiddelen.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia