Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Technieken |
LOQ |
ELISA |
20 mg/kg |
PCR |
1 mg/kg |
LCMS-MS |
Kwalitatief |
Garnalen, krab, krill, kreeft, langoesten en rivierkreeften worden beschreven als schaaldieren. Een klein gedeelte van de bevolking, circa 1%, is vormt een allergische reactie na het consumeren van schaaldieren. Voor de analyse op schaaldier allergenen maakt Nutrilab gebruik van een ELISA of PCR methode. De ELISA methode is algemeen toepasbaar op alle voedingsmiddelen. De allergene eiwitten van schaaldieren zijn voornamelijk tropomyosine en argininekinase. De ELISA is ontwikkeld op de aanwezigheid van tropomyosine. Tropomyosine komt voor in schaaldieren, maar ook in weekdieren en meelwormen. Bij het verwerken van meelwormen in een voedingsmiddel moet het volgens de allergenendeclaratie vermeld worden op het etiket. Het eiwit tropomyosine is redelijk goed bestand tegen verhitten waardoor de ELISA bijna altijd toepasbaar is. In sommige gevallen moet worden uitgeweken naar de PCR methode.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia