Pinda | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Pinda

Aardnoten en producten op basis van aardnoten.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Techniek

Technieken

LOQ

Accreditatie

ELISA

2.5 mg/kg

Q

ELISA (kruiden en specerijen)

1.0 mg/kg

Q

PCR

1.0 mg/kg


LCMS-MS

Kwalitatief




Pinda analyse

Onder aardnoten wordt de pinda verstaan. Net als ei en gluten, kent de pinda een brede range aan eiwitten. Drie eiwitten spelen een belangrijke rol in de allergene werking van de pinda. Het betreffen Ara h1, Ara h2 en Ara h3. Het Ara h2 gehalte is het minst aanwezig, maar heeft de meest allergene eigenschappen. Roosteren en ‘frituren’ hebben een behoorlijke invloed op het aantonen van de eiwitten m.b.v. ELISA, maar maakt het zeker niet onmogelijk. De ELISA test voor pinda is zeer gevoelig en kan voor vrijwel alle producten worden gebruikt. Voor pinda is ook PCR beschikbaar. In sommige gevallen zullen beide methoden worden toegepast om aan te tonen dat pinda afwezig is. Nutrilab gebruikt een zeer goede ELISA methode waar meerder antistoffen tegen meerdere pinda allergenen worden gebruikt. Dit maakt de test zeer betrouwbaar.

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje