Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Aardnoten en producten op basis van aardnoten.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Technieken |
LOQ |
Accreditatie |
ELISA |
2.5 mg/kg |
Q |
ELISA (kruiden en specerijen) |
1.0 mg/kg |
Q |
PCR |
1.0 mg/kg |
|
LCMS-MS |
Kwalitatief |
|
Onder aardnoten wordt de pinda verstaan. Net als ei en gluten, kent de pinda een brede range aan eiwitten. Drie eiwitten spelen een belangrijke rol in de allergene werking van de pinda. Het betreffen Ara h1, Ara h2 en Ara h3. Het Ara h2 gehalte is het minst aanwezig, maar heeft de meest allergene eigenschappen. Roosteren en ‘frituren’ hebben een behoorlijke invloed op het aantonen van de eiwitten m.b.v. ELISA, maar maakt het zeker niet onmogelijk. De ELISA test voor pinda is zeer gevoelig en kan voor vrijwel alle producten worden gebruikt. Voor pinda is ook PCR beschikbaar. In sommige gevallen zullen beide methoden worden toegepast om aan te tonen dat pinda afwezig is. Nutrilab gebruikt een zeer goede ELISA methode waar meerder antistoffen tegen meerdere pinda allergenen worden gebruikt. Dit maakt de test zeer betrouwbaar.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia