Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Mosterd en producten op basis van mosterd.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Technieken |
LOQ |
Accreditatie |
ELISA |
0.5 mg/kg |
Q |
PCR |
1.0 mg/kg |
|
LCMS-MS |
Kwalitatief |
|
Mosterd wordt gemaakt van mosterdzaad. Er bestaan verschillende soorten mosterdzaad: geel, wit, bruin en zwart mosterdzaad. Gele mosterd is nauw verwant aan koolzaad. Zwart mosterdzaad aan koolsoorten als bloemkool, boerenkool en spruitjes. Mosterdzaad bevat circa 20 tot 28% eiwit en mosterd circa 6 tot 8% eiwit. Het mosterd allergeen is voornamelijk het 2S Albumine. De meeste mosterdeiwit-allergenen zijn hittebestendig en bestendig tegen een enzymatische behandeling.
De analyse op het mosterd allergeen wordt het meest uitgevoerd met een ELISA-methode. Echter wanneer raapzaad in een product wordt toegepast, dan is de PCR-methode de meest geschikte analyse. Raapzaadeiwitten hebben een hoge mate van kruisreactiviteit met mosterdeiwitten en kunnen zo een vals positief resultaat geven in de ELISA-methode.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia