Mosterd | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Mosterd

Mosterd en producten op basis van mosterd.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Technieken

Technieken

LOQ

Accreditatie

ELISA

0.5 mg/kg

Q

PCR

1.0 mg/kg


LCMS-MS

Kwalitatief




Mosterd analyse

Mosterd wordt gemaakt van mosterdzaad. Er bestaan verschillende soorten mosterdzaad: geel, wit, bruin en zwart mosterdzaad. Gele mosterd is nauw verwant aan koolzaad. Zwart mosterdzaad aan koolsoorten als bloemkool, boerenkool en spruitjes. Mosterdzaad bevat circa 20 tot 28% eiwit en mosterd circa 6 tot 8% eiwit. Het mosterd allergeen is voornamelijk het 2S Albumine. De meeste mosterdeiwit-allergenen zijn hittebestendig en bestendig tegen een enzymatische behandeling.

De analyse op het mosterd allergeen wordt het meest uitgevoerd met een ELISA-methode. Echter wanneer raapzaad in een product wordt toegepast, dan is de PCR-methode de meest geschikte analyse. Raapzaadeiwitten hebben een hoge mate van kruisreactiviteit met mosterdeiwitten en kunnen zo een vals positief resultaat geven in de ELISA-methode.

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje