Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Microbiologie
Onderzoek naar melkzuurbacteriën in een product.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Analyse |
Resultaat |
Accreditatie |
Referentiemethode |
Melkzuurbacteriën psychrotr. 7 °C |
Kwantitatief |
|
|
Melkzuurbacteriën 22 °C |
Kwantitatief |
|
|
Melkzuurbacteriën 30 °C |
Kwantitatief |
Q |
ISO 15214 |
Melkzuurbacteriën bestaan uit 11 geslachten waaronder Lactobacillus (staaf), Lactococcus (coc), Streptococcus (coc), Enterococcus (coc) en Leuconostoc (coc). Al deze geslachten zijn Grampositief. De melkzuurbacteriën kunnen verdeeld worden in homofermentatieven, die alleen melkzuur vormen uit glucose, en in heterofermentatieven die naast melkzuur ook lactaat, kooldioxide en ethanol vormen uit glucose. Melkzuurbacteriën ontwikkelen zich goed bij een lage pH en in een enigszins anaëroob milieu. Hierdoor kunnen ze door verzuring bederf veroorzaken bij groente- en vleesproducten. Anderzijds worden ze ook gebruikt als zogenaamde functionele flora bijvoorbeeld in yoghurt en salami.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia