Melk | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Melk

Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose)

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Technieken

Technieken

LOQ

Accreditatie

ELISA (Melk)

2.5 mg/kg

Q

ELISA (Caseïne)

2.5 mg/kg

Q

ELISA (β-lactoglobuline)

0.2 mg/kg

Q

Enzymatisch (Lactose)

40 mg/kg


LCMS-MS

Kwalitatief




Analyse Melk

Voor de analyse op de aanwezigheid van allergene melk eiwitten bestaan er meerdere mogelijkheden. Nutrilab heeft de mogelijkheid onderscheid te maken tussen β-lactoglobuline, caseïne en totaal melk. De analyse op melkeiwitten wordt uitgevoerd via een ELISA. Het is van groot belang een juiste keuze te maken voor het type analyse. De keuze hangt af van het type melkproduct wat is gebruikt voor de productie. Bijvoorbeeld voor weipoeder is het van belang om gebruik te maken van de β-lactoglobuline  ELISA en niet de caseïne ELISA. Ook de algemene melk ELISA zal in de aanwezigheid van wei een positief resultaat geven. Echter de aanbevolen test is in dat geval diegene die specifiek β-Lactoglobuline aantoont.

Lactose is een melksuiker die aanwezig is in de meeste zuivelproducten. Consumenten met een lactose-intolerantie zijn niet goed in staat om dit suiker te verteren. Voor de detectie van lactose is een enzymatisch test beschikbaar.  Het is lastig om lage detectiegrenzen te halen met deze methode. De detectiegrens is zeer matrix afhankelijk. Echter zijn er geen methoden beschikbaar die lagere detectiegrenzen behalen.  

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje