Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Eieren en producten op basis van eieren.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Technieken |
LOQ |
Accreditatie |
ELISA (Heel eipoeder) |
0.5 mg/kg |
Q |
ELISA (Lysozym) |
0.25 mg/kg |
|
LCMS-MS |
Kwalitatief |
|
Wanneer mensen een ei gerelateerde allergische reactie vertonen is dat meestal tegen vier eiwitten die voorkomen in ei: ovomucoide, ovalbumine, ovotransferrine en lysozyme. Ei bevat nog vele soorten eiwitten, echter maken deze vier 80 % uit van de eiwitten in ei. Er zijn voor de analyse op ei twee ELISA’s beschikbaar: één voor het totale ei-eiwit, en één voor speciaal lysozyme. De keuze voor de test hangt af van welk ei product verwerkt is in het voedingsmiddel. Nutrilab past een ELISA voor totaal ei toe die is gebaseerd de aanwezigheid van ovomucoide en ovalbumine. Niet iedere fabrikant van ELISA’s geeft openheid over welke allergene eiwitten worden gedetecteerd. Er zijn meerder aanbieders van ELISA’s voor ei. Echter zijn de meeste methodes gebaseerd op één eiwit en niet toepasbaar op de hele range van voedingsmiddelen. Door de juiste validatie en kennis bij Nutrilab, maken we in overleg met de klant de juiste keuze voor de geschikte ELISA.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia