Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Allergenen
Glutenbevattende granen, namelijk tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Technieken |
LOQ |
Accreditatie |
Referentie methode |
ELISA |
5 mg/kg |
Q |
AOAC-methode 2012.01 |
ELISA ; Competitief |
10 mg/kg |
|
|
PCR |
1 mg/kg |
|
|
LCMS-MS |
Kwalitatief |
|
|
De analyse voor gluten in voedingsmiddelen wordt uitgevoerd met behulp van een ELISA, een competitieve ELISA of PCR. De analysemethode voor ELISA hangt af van het type voedingsmiddel. De competitieve ELISA wordt gebruikt bij gefermenteerde producten. Voor overige producten wordt de ELISA AOAC-methode toegepast. Het ELISA principe is voor beide methoden hetzelfde. Nutrilab werkt conform de erkenningen van de AOAC-OMA (2012.01), de AOAC-RI (120601) en de AACCI Methode 38-50.01 R5. Nutrilab is geaccrediteerd voor deze methoden en hierbij wordt de Codex Alimentarius Methode Type1 gebruikt. Deze methode is de voorgeschreven methode volgens de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging). Nutrilab is het ‘huislaboratorium’ van de NCV en voert regelmatig gluten analyses uit op voedingsmiddelen in opdracht van de NCV. Verder werkt Nutrilab samen met Schouten Certification voor de certificatie van bedrijven voor het produceren van glutenvrije producten.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia