Gluten | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Gluten

Glutenbevattende granen, namelijk tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Technieken

Technieken

LOQ

Accreditatie

Referentie methode

ELISA

5 mg/kg

Q

AOAC-methode 2012.01

ELISA ; Competitief

10 mg/kg



PCR

1 mg/kg



LCMS-MS

Kwalitatief





Gluten analyse

De analyse voor gluten in voedingsmiddelen wordt uitgevoerd met behulp van een ELISA, een competitieve ELISA of PCR. De analysemethode voor ELISA hangt af van het type voedingsmiddel. De competitieve ELISA wordt gebruikt bij gefermenteerde producten. Voor overige producten wordt de ELISA AOAC-methode toegepast. Het ELISA principe is voor beide methoden hetzelfde. Nutrilab werkt conform de erkenningen van de AOAC-OMA (2012.01), de AOAC-RI (120601) en de AACCI Methode 38-50.01 R5. Nutrilab is geaccrediteerd voor deze methoden en hierbij wordt de Codex Alimentarius Methode Type1 gebruikt. Deze methode is de voorgeschreven methode volgens de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging). Nutrilab is het ‘huislaboratorium’ van de NCV en voert regelmatig gluten analyses uit op voedingsmiddelen in opdracht van de NCV. Verder werkt Nutrilab samen met Schouten Certification voor de certificatie van bedrijven voor het produceren van glutenvrije producten.

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje