Campylobacter | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Microbiologie

Campylobacter

Onderzoek naar Campylobacter in een product.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Campylobacter analyse

Analyse

Resultaat

Referentiemethode

Campylobacter, grensreactie in 25 gram

Kwalitatief

NEN-EN-ISO 10272-1

Campylobacter

Kwantitatief



Campylobacter is een gramnegatieve bacterie van de familie van de Campylobacteriaceae. Campylobacter groeit tussen 25 en 45 °C en bij een pH van 6,5 tot 7,5. In jonge culturen komen de specifieke vormen, sterk beweeglijke staafjes, spiraalvormen en S-vormen, goed tot uiting. Oudere culturen geven echter vaak het beeld van niet kweekbare coccen. Van C. jejuni en C. coli is bekend dat ze pathogeen zijn voor de mens. Gezien de eisen die Campylobacter stelt aan zijn groeiomgeving, o.a. gevoelig voor hitte (afsterving boven 48 °C), zout (verliest activiteit bij 2 % NaCl), invriezen, indrogen en desinfectiemiddelen, is Campylobacter op levensmiddelen in het algemeen niet te verwachten. Campylobacter komt echter vaak voor in het maagdarmkanaal van vogels en dieren. Besmetting van rauw vlees, rauwe melk, karkassen en slachtafval ligt dan voor de hand.



Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

LEES ARTIKEL Pijltje

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

LEES ARTIKEL Pijltje