Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Microbiologie
Onderzoek naar Campylobacter in een product.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Analyse |
Resultaat |
Referentiemethode |
Campylobacter, grensreactie in 25 gram |
Kwalitatief |
NEN-EN-ISO 10272-1 |
Campylobacter |
Kwantitatief |
|
Campylobacter is een gramnegatieve bacterie van de familie van de Campylobacteriaceae. Campylobacter groeit tussen 25 en 45 °C en bij een pH van 6,5 tot 7,5. In jonge culturen komen de specifieke vormen, sterk beweeglijke staafjes, spiraalvormen en S-vormen, goed tot uiting. Oudere culturen geven echter vaak het beeld van niet kweekbare coccen. Van C. jejuni en C. coli is bekend dat ze pathogeen zijn voor de mens. Gezien de eisen die Campylobacter stelt aan zijn groeiomgeving, o.a. gevoelig voor hitte (afsterving boven 48 °C), zout (verliest activiteit bij 2 % NaCl), invriezen, indrogen en desinfectiemiddelen, is Campylobacter op levensmiddelen in het algemeen niet te verwachten. Campylobacter komt echter vaak voor in het maagdarmkanaal van vogels en dieren. Besmetting van rauw vlees, rauwe melk, karkassen en slachtafval ligt dan voor de hand.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia