Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?
In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Microbiologie
Onderzoek naar Bacillus in een product.
Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting
Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid
Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten
Analyse |
Resultaat |
Accreditatie |
Referentiemethode |
Bacillus cereus, telplaat |
Kwantitatief |
Q |
ISO 7932 |
Bacillus coagulans |
Kwantitatief |
|
|
Bacillus licheniformis |
Kwantitatief |
|
|
Bacillus spp. |
Kwantitatief |
|
|
Bacillus subtilis |
Kwantitatief |
|
|
Bacillus thuringiensis |
Kwantitatief |
|
|
Bacillus zijn gram positieve, staafvormige bacteriën. Bacillus soorten kunnen zowel aeroob als facultatief anaeroob overleven en vormen sporen. Deze sporen beschermen de bacterie tegen exterme omstandigheden als een nutriënten te kort, hitte, kou, bestraling en desinfectans. Dit maakt dat deze bacterie lastig te elimineren is. Verschillende Bacillus soorten staan er om bekend een belangrijke bron van bederf te zijn in de voedingsindustrie.
Bacillus is alom vertegenwoordigd in de natuur en bevat zowel niet-pathogene als pathogene soorten. Zo kan de ziekteverwekker B. anthracis miltvuur veroorzaken en B. cereus voedselvergiftiging.
Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.
Adviesgesprek plannenIn onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.
Powered by Wallbrink Crossmedia