Bacillus | Nutrilab B.V. Microscoop Analyse selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Microbiologie

Bacillus

Onderzoek naar Bacillus in een product.

Meer dan 800000 high-end analyses sinds oprichting

Wij helpen 700 bedrijven met hun productkwaliteit & veiligheid

Een geborgd kwaliteitssysteem zorgt voor betrouwbare resultaten

Bacillus onderzoek

Analyse

Resultaat

Accreditatie

Referentiemethode

Bacillus cereus, telplaat

Kwantitatief

Q

ISO 7932

Bacillus coagulans

Kwantitatief



Bacillus licheniformis

Kwantitatief



Bacillus spp.

Kwantitatief



Bacillus subtilis

Kwantitatief



Bacillus thuringiensis

Kwantitatief




Bacillus zijn gram positieve, staafvormige bacteriën. Bacillus soorten kunnen zowel aeroob als facultatief anaeroob overleven en vormen sporen. Deze sporen beschermen de bacterie tegen exterme omstandigheden als een nutriënten te kort, hitte, kou, bestraling en desinfectans. Dit maakt dat deze bacterie lastig te elimineren is. Verschillende Bacillus soorten staan er om bekend een belangrijke bron van bederf te zijn in de voedingsindustrie.

Bacillus is alom vertegenwoordigd in de natuur en bevat zowel niet-pathogene als pathogene soorten. Zo kan de ziekteverwekker B. anthracis miltvuur veroorzaken en B. cereus voedselvergiftiging.  



Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden. Controleer uw gegevens.

Het formulier is succesvol verzonden.

Ik wil graag:

Uw aanvraag wordt verwerkt...

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Uw kwaliteit is onze zorg

Wij komen graag bij u op bezoek om uw kwaliteitsvraagstukken te bespreken.

Adviesgesprek plannen
whitepaper

Blijft u graag op de hoogte van ontwikkelingen?

In onze gratis whitepapers delen wij informatie over de nieuwe regels van de wetgeving, innovaties binnen analyses en vertellen wij over de digitalisering van de markt.

symbol symbol

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

LEES ARTIKEL Pijltje

Accreditatie voor de analyse van organische zuren

Aan veel kant-en-klare levensmiddelen worden organische zuren toegevoegd om de uitgroei van Listeria...

LEES ARTIKEL Pijltje