Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
De analyse voor gluten in voedingsmiddelen gebeurt met behulp van een ELISA of een competitieve ELISA. De keus voor de analyse methode hangt af van het soort voedingsmiddel. Het ELISA principe is voor beide methoden hetzelfde. Voor beide methoden wordt gebruik gemaakt van antistoffen tegen gliadine (de eiwitten van gluten), secaline (gluten vanuit rogge) en hordeϊne (gluten van gerst). Naast een goede gluten analyse is ook een juiste extractie van belang. Hiervoor wordt een speciaal ontwikkelde buffer gebruikt, de R5 Mendez-Methode. Ons laboratorium werkt conform de erkenningen van de AOAC-OMA (2012.01), de AOAC-RI (120601) en de AACCI Methode 38-50.01 R5.
Wij zijn als eerste laboratorium in Nederland geaccrediteerd voor deze methoden en hierbij wordt de Codex Allimentarius Methode Type1 gebruikt. Deze methode is de voorgeschreven methode volgens de NCV (Nederlandse Coeliaki Vereniging). Nutrilab is het ‘huislaboratorium’ van de NCV en voert regelmatig gluten analyses uit op voedingsmiddelen in opdracht van de NCV. Verder werkt Nutrilab samen met Schouten Certification voor de certificatie van bedrijven voor het produceren van glutenvrije producten.
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia