Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Glutenvrij analyse en EU 828/2014
Per 20 juli 2016 wordt de nieuwe richtlijn EU 828/2014 van kracht. Deze richtlijn reguleert de omschrijving op etiketten wat betreft ‘glutenvrij. De claim ‘Geschikt voor Coeliakie patiënten’ mag worden gevoerd mits het gemeten glutengehalte < 20 ppm. Tevens is de omschrijving ‘zeer laag glutengehalte’ gekoppeld aan een gehalte. Het gehalte voor ‘laag gluten’ staat vast op < 100 ppm gluten. Het is de vraag of de Coeliakie patiënt hiermee geholpen is. Deze norm geeft namelijk niets aan over de wijze waarop een glutenanalyse moet plaatsvinden. De Nederlandse Coeliakie Vereniging is als patiëntenorganisatie sterk gericht op de belangen van haar leden. In samenwerking met Schouten Certification en Nutrilab is een zeer goed systeem opgezet waarbij een waarborg voor een glutenvrij product zeer hoog is. Dit samenwerkingsverband gebruikt de enige juiste methode voor glutenanalyse. Deze AOAC methode is een gevalideerde methode. De NCV blijft haar leden adviseren producten te kopen met een glutenvrijlabel van de vereniging. Daarom adviseert Nutrilab haar klanten de certificering van hun glutenvrij producten via de Nederlandse Coeliakie Vereniging te regelen.
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia