Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe methode wordt nu onder accreditatie uitgevoerd en heeft als voordeel dat er geen storing optreedt door de product-matrix. Sulfiet wordt heel specifiek en nauwkeurig bepaald.
Sulfiet is één van de allergenen die volgens Verordening 1169/2011 moeten worden vermeld op het etiket. De grenswaarde is 10 mg/kg in het eindproduct. De rapportagegrens van de methode is 1 mg/kg.
De meeste analysemethoden voor sulfiet zijn gebaseerd op de destillatie-methode volgens Monier-Williams. Voor specifieke producten zoals knoflookpoeder, uienpoeder en andere producten die vluchtige zwavelverbindingen bevatten zijn hierop aanpassingen gedaan. Toch blijven er veel producten over die vals-positieve resultaten geven, zoals bijvoorbeeld mosterd en azijn. Tijd dus voor een modernere aanpak! Die kan Nutrilab nu bieden.
De nieuwe methode is een alternatief voor b.v. de volgende methoden:
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia