Nutrilab heeft Sulfiet via LC-MS/MS geaccrediteerd | Nutrilab B.V. Microscope Analysis Selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Gerard Kramer

Written by: Gerard Kramer at Analyses at 19 Jun 2024

timer readingtime: 2 Minutes

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe methode wordt nu onder accreditatie uitgevoerd en heeft als voordeel dat er geen storing optreedt door de product-matrix. Sulfiet wordt heel specifiek en nauwkeurig bepaald.

Sulfiet is één van de allergenen die volgens Verordening 1169/2011 moeten worden vermeld op het etiket. De grenswaarde is 10 mg/kg in het eindproduct. De rapportagegrens van de methode is 1 mg/kg.

De meeste analysemethoden voor sulfiet zijn gebaseerd op de destillatie-methode volgens Monier-Williams. Voor specifieke producten zoals knoflookpoeder, uienpoeder en andere producten die vluchtige zwavelverbindingen bevatten zijn hierop aanpassingen gedaan. Toch blijven er veel producten over die vals-positieve resultaten geven, zoals bijvoorbeeld mosterd en azijn. Tijd dus voor een modernere aanpak! Die kan Nutrilab nu bieden.

De nieuwe methode is een alternatief voor b.v. de volgende methoden:

  • Asta 30.0 (Determination of Added Sulfites in Dried Allium (Modified Monier-Williams Method))
  • ISO 5522:1981 (Fruits, vegetables and derived products - Determination of total sulphur dioxide content)
  • NEN-EN 1988-1:1998 (Bepaling van sulfiet - Deel 1: Geoptimaliseerde methode volgens Monier-Williams)
  • NEN-EN 1988-2:1998 (Bepaling van sulfiet - Deel 2: Enzymatische methode)
  • Zonneveld 1959 (ZLUF A 111(3), p198-207)

divider

Your quality is our concern

We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.

Plan an advisory meeting
whitepaper

Would you like to be kept informed of developments?

In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!

symbol symbol

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

READ ARTICLE Arrow

Accreditatie voor de analyse van organische zuren

Aan veel kant-en-klare levensmiddelen worden organische zuren toegevoegd om de uitgroei van Listeria...

READ ARTICLE Arrow