Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Producenten moeten op het etiket vermelden dat aan vlees en vis water is toegevoegd. Op dit moment is dat niet altijd het geval wijst een steekproef van de Volkskrant uit. De krant deed een steekproef bij 3 Nederlandse supermarkten. Daaruit bleek dat van de 9 vlees- en visproducten er 1 niet aan de wet voldoet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie nog tot 10 juli gegeven om de etikettering in orde te maken.
Bron: Volkskrant
De Europese verordening voor etikettering is bijna vijftig pagina's lang. Daar staat ook in dat het verplicht is bij vlees- en visproducten en vleesbereidingen die eruitzien als een lap, braadstuk, plak, karkas, filet of portie het percentage water op het etiket te zetten als dat meer is dan 5 procent van het eindgewicht. Hier wordt nog steeds niet altijd aan voldaan. Producenten en supermarkten snappen de wet niet zeggen ze.
Een lastig probleem, dat blijkt uit de discussies op Radar, NOS en diverse landelijke dagbladen.
Bij Nutrilab is alle apparatuur en kennis voorhanden om u hiermee te helpen en uw producten te voorzien van het juiste etiket.
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia