Voedingswaarde van wijn | Nutrilab B.V. Microscope Analysis Selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Voedingswaarde van wijn

Pieter Vos

Written by: Pieter Vos at General at 09 Oct 2015

timer readingtime: 1 Minute

Het Europees Parlement vindt dat de consument duidelijk moet worden geïnformeerd over de voedingswaarde van wijn. Het NRC Handelsblad publiceerde onlangs nog over dit onderwerp. Nutrilab is gespecialiseerd in het analyseren van de voedingswaarde van voedingsmiddelen, waaronder ook wijnen. De voedingswaarde kan berekend worden uit de ingrediënten. Dit is met een natuurproduct lastig. Wijnproducenten zullen er niet aan kunnen ontkomen om dit door middel van laboratoriumonderzoek vast te stellen. In wijn zullen voornamelijk de alcohol en de koolhydraten (suikers) bijdragen aan de voedingswaarde. Afhankelijk van soort en type kunnen er behoorlijke verschillen zijn.

Ons zuster bedrijf Schouten Advies helpt bedrijven bij de etikettering van hun producten.


divider

Your quality is our concern

We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.

Plan an advisory meeting
whitepaper

Would you like to be kept informed of developments?

In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

READ ARTICLE Arrow

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

READ ARTICLE Arrow