Voedingswaarde analyse en microbiologische analyse op insecten voor de foodindustrie | Nutrilab B.V. Microscope Analysis Selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Voedingswaarde analyse en microbiologische analyse op insecten voor de foodindustrie

Pieter Vos

Written by: Pieter Vos at General at 10 May 2016

timer readingtime: 2 Minutes

De insect, het gezondste eten? Een analyse op het insect

Nutrilab is het insecten laboratorium van Nederland. Insecten worden als grondstof toegepast in o.a. de petfood industrie, maar mogen nog niet verwerkt worden in de veevoeder industrie. Terwijl het wel gedoogd wordt binnen de food sector. De insectenburgers liggen al in de schappen van de winkel. Wat is er bekend over de voedingswaarde? En hoe zit het microbiologisch? Het blijkt dat insecten eiwit rijk zijn! Qua vetten is bekend dat de insecten relatief veel onverzadigd vetzuur hebben. Dit kan oplopen tot 60-70 % onverzadigde vetzuren! Dit verschilt echter sterk per soort. Door de ervaring met analyses in de insectensector maakt Nutrilab het verschil! Hierdoor kan Nutrilab ook advies geven op behandeling van insecten in verwerken tot eindproducten.


divider

Your quality is our concern

We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.

Plan an advisory meeting
whitepaper

Would you like to be kept informed of developments?

In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

READ ARTICLE Arrow

Ethyleenoxide (ETO) en 2-chloorethanol (2-CE)

Nutrilab is geaccrediteerd voor de analyse van ethyleenoxide en het afbraakproduct 2-chloorethanol i...

READ ARTICLE Arrow