
Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Microbiologie
Onderzoek naar melkzuurbacteriën in een product.
More than 800000 high-end analyzes since foundation
We help 700 companies with their product quality & safety
A secured quality system ensures reliable results
Analyse |
Resultaat |
Accreditatie |
Referentiemethode |
Melkzuurbacteriën psychrotr. 7 °C |
Kwantitatief |
|
|
Melkzuurbacteriën 22 °C |
Kwantitatief |
|
|
Melkzuurbacteriën 30 °C |
Kwantitatief |
Q |
ISO 15214 |
Melkzuurbacteriën bestaan uit 11 geslachten waaronder Lactobacillus (staaf), Lactococcus (coc), Streptococcus (coc), Enterococcus (coc) en Leuconostoc (coc). Al deze geslachten zijn Grampositief. De melkzuurbacteriën kunnen verdeeld worden in homofermentatieven, die alleen melkzuur vormen uit glucose, en in heterofermentatieven die naast melkzuur ook lactaat, kooldioxide en ethanol vormen uit glucose. Melkzuurbacteriën ontwikkelen zich goed bij een lage pH en in een enigszins anaëroob milieu. Hierdoor kunnen ze door verzuring bederf veroorzaken bij groente- en vleesproducten. Anderzijds worden ze ook gebruikt als zogenaamde functionele flora bijvoorbeeld in yoghurt en salami.
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia