Melkzuurbacteriën | Nutrilab B.V. Microscope Analysis Selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Microbiologie

Melkzuurbacteriën

Onderzoek naar melkzuurbacteriën in een product.

More than 800000 high-end analyzes since foundation

We help 700 companies with their product quality & safety

A secured quality system ensures reliable results

Melkzuurbacteriën analyse

Analyse

Resultaat

Accreditatie

Referentiemethode

Melkzuurbacteriën psychrotr. 7 °C

Kwantitatief



Melkzuurbacteriën 22 °C

Kwantitatief



Melkzuurbacteriën 30 °C

Kwantitatief

Q

ISO 15214


Melkzuurbacteriën bestaan uit 11 geslachten waaronder Lactobacillus (staaf), Lactococcus (coc), Streptococcus (coc), Enterococcus (coc) en Leuconostoc (coc). Al deze geslachten zijn Grampositief. De melkzuurbacteriën kunnen verdeeld worden in homofermentatieven, die alleen melkzuur vormen uit glucose, en in heterofermentatieven die naast melkzuur ook lactaat, kooldioxide en ethanol vormen uit glucose. Melkzuurbacteriën ontwikkelen zich goed bij een lage pH en in een enigszins anaëroob milieu. Hierdoor kunnen ze door verzuring bederf veroorzaken bij groente- en vleesproducten. Anderzijds worden ze ook gebruikt als zogenaamde functionele flora bijvoorbeeld in yoghurt en salami.



There wen't something wrong please check your information

The form has been send successfully

Ik wil graag:

Your request is being processed

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Your quality is our concern

We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.

Plan an advisory meeting
whitepaper

Would you like to be kept informed of developments?

In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!

symbol symbol

Listeria monocytogenes: wijziging Verordening (EU) 2073/2005 vanaf 01/07/2026

Wijziging in EU Verordening 2073/2005 Onlangs is een aanpassing bekendgemaakt in de wetgeving ron...

READ ARTICLE Arrow

Artikel in Vakblad Voedingsindustrie: slim reinigen

Michelle Meuffels, teamleider customer care bij Nutrilab heeft een artikel geschreven voor het Vakbl...

READ ARTICLE Arrow