Melk | Nutrilab B.V. Microscope Analysis Selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Melk

Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose)

More than 800000 high-end analyzes since foundation

We help 700 companies with their product quality & safety

A secured quality system ensures reliable results

Technieken

Technieken

LOQ

Accreditatie

ELISA (Melk)

2.5 mg/kg

Q

ELISA (Caseïne)

2.5 mg/kg

Q

ELISA (β-lactoglobuline)

0.2 mg/kg

Q

Enzymatisch (Lactose)

40 mg/kg


LCMS-MS

Kwalitatief




Analyse Melk

Voor de analyse op de aanwezigheid van allergene melk eiwitten bestaan er meerdere mogelijkheden. Nutrilab heeft de mogelijkheid onderscheid te maken tussen β-lactoglobuline, caseïne en totaal melk. De analyse op melkeiwitten wordt uitgevoerd via een ELISA. Het is van groot belang een juiste keuze te maken voor het type analyse. De keuze hangt af van het type melkproduct wat is gebruikt voor de productie. Bijvoorbeeld voor weipoeder is het van belang om gebruik te maken van de β-lactoglobuline  ELISA en niet de caseïne ELISA. Ook de algemene melk ELISA zal in de aanwezigheid van wei een positief resultaat geven. Echter de aanbevolen test is in dat geval diegene die specifiek β-Lactoglobuline aantoont.

Lactose is een melksuiker die aanwezig is in de meeste zuivelproducten. Consumenten met een lactose-intolerantie zijn niet goed in staat om dit suiker te verteren. Voor de detectie van lactose is een enzymatisch test beschikbaar.  Het is lastig om lage detectiegrenzen te halen met deze methode. De detectiegrens is zeer matrix afhankelijk. Echter zijn er geen methoden beschikbaar die lagere detectiegrenzen behalen.  

There wen't something wrong please check your information

The form has been send successfully

Ik wil graag:

Your request is being processed

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Your quality is our concern

We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.

Plan an advisory meeting
whitepaper

Would you like to be kept informed of developments?

In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

READ ARTICLE Arrow

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

READ ARTICLE Arrow