
Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Allergenen
Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose)
More than 800000 high-end analyzes since foundation
We help 700 companies with their product quality & safety
A secured quality system ensures reliable results
Technieken |
LOQ |
Accreditatie |
ELISA (Melk) |
2.5 mg/kg |
Q |
ELISA (Caseïne) |
2.5 mg/kg |
Q |
ELISA (β-lactoglobuline) |
0.2 mg/kg |
Q |
Enzymatisch (Lactose) |
40 mg/kg |
|
LCMS-MS |
Kwalitatief |
|
Voor de analyse op de aanwezigheid van allergene melk eiwitten bestaan er meerdere mogelijkheden. Nutrilab heeft de mogelijkheid onderscheid te maken tussen β-lactoglobuline, caseïne en totaal melk. De analyse op melkeiwitten wordt uitgevoerd via een ELISA. Het is van groot belang een juiste keuze te maken voor het type analyse. De keuze hangt af van het type melkproduct wat is gebruikt voor de productie. Bijvoorbeeld voor weipoeder is het van belang om gebruik te maken van de β-lactoglobuline ELISA en niet de caseïne ELISA. Ook de algemene melk ELISA zal in de aanwezigheid van wei een positief resultaat geven. Echter de aanbevolen test is in dat geval diegene die specifiek β-Lactoglobuline aantoont.
Lactose is een melksuiker die aanwezig is in de meeste zuivelproducten. Consumenten met een lactose-intolerantie zijn niet goed in staat om dit suiker te verteren. Voor de detectie van lactose is een enzymatisch test beschikbaar. Het is lastig om lage detectiegrenzen te halen met deze methode. De detectiegrens is zeer matrix afhankelijk. Echter zijn er geen methoden beschikbaar die lagere detectiegrenzen behalen.
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia