
Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Allergenen
Zwaveldioxide en sulfieten.
More than 800000 high-end analyzes since foundation
We help 700 companies with their product quality & safety
A secured quality system ensures reliable results
Product |
Techniek |
LOQ |
Alle voedingsmiddelen |
LC-MSMS |
5 mg/kg |
In verordening 1169/2011 staat het volgende omschreven voor zwaveldioxide en sulfieten:
‘Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt als totaalgehalte aan SO 2 moeten worden berekend voor producten die worden voorgesteld als klaar voor consumptie of als weer in de oorspronkelijke staat gebracht volgens de instructies van de fabrikanten.’
Sulfiet komt van nature in verschillen producten voor. Het kan ook als conserveringsmiddel worden toegevoegd en voorkomt de bruinkleuring van producten. Sulfiet veroorzaakt geen allergische reactie maar een intolerantie reactie.
Onze LC-MSMS methode, ontwikkeld door de Food and Drug Administration (FDA) in de VS, is breed toepasbaar voor alle typen producten, in tegenstelling tot klassieke destillatiemethoden (vgl Monier-Williams), waarvan een aantal niet geschikt is voor b.v. koolsoorten, soja-isolaat, knoflook(poeder), ui(poeder), mosterd, gember en prei.
De methode is een alternatief voor de volgende methoden:
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia