Sulfiet | Nutrilab B.V. Microscope Analysis Selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Allergenen

Sulfiet

Zwaveldioxide en sulfieten.

More than 800000 high-end analyzes since foundation

We help 700 companies with their product quality & safety

A secured quality system ensures reliable results

Technieken


Product

Techniek

LOQ

Alle voedingsmiddelen

LC-MSMS

5 mg/kg



Analyse sulfieten

In verordening 1169/2011 staat het volgende omschreven voor zwaveldioxide en sulfieten:

‘Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l uitgedrukt als totaalgehalte aan SO 2 moeten worden berekend voor producten die worden voorgesteld als klaar voor consumptie of als weer in de oorspronkelijke staat gebracht volgens de instructies van de fabrikanten.’

Sulfiet komt van nature in verschillen producten voor. Het kan ook als conserveringsmiddel worden toegevoegd  en voorkomt de bruinkleuring van producten. Sulfiet veroorzaakt geen allergische reactie maar een intolerantie reactie.

Onze LC-MSMS methode, ontwikkeld door de Food and Drug Administration (FDA) in de VS, is breed toepasbaar voor alle typen producten, in tegenstelling tot klassieke destillatiemethoden (vgl Monier-Williams), waarvan een aantal niet geschikt is voor b.v. koolsoorten, soja-isolaat, knoflook(poeder), ui(poeder), mosterd, gember en prei.

De methode is een alternatief voor de volgende methoden:

There wen't something wrong please check your information

The form has been send successfully

Ik wil graag:

Your request is being processed

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Your quality is our concern

We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.

Plan an advisory meeting
whitepaper

Would you like to be kept informed of developments?

In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!

symbol symbol

Nieuwe regels voor kruisbesmetting met allergenen

De NVWA heeft nieuwe regels opgesteld voor Precautionary Allergen Labelling (PAL) op etiketten van l...

READ ARTICLE Arrow

Bepaling van Sulfiet geaccrediteerd

Nutrilab bepaalt het gehalte sulfiet in voedingsmiddelen en diervoeders via LC-MS/MS. Deze nieuwe me...

READ ARTICLE Arrow