
Would you like to be kept informed of developments?
In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Allergenen
Glutenbevattende granen, namelijk tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen.
More than 800000 high-end analyzes since foundation
We help 700 companies with their product quality & safety
A secured quality system ensures reliable results
Technieken |
LOQ |
Accreditatie |
Referentie methode |
ELISA |
5 mg/kg |
Q |
AOAC-methode 2012.01 |
ELISA ; Competitief |
10 mg/kg |
|
|
PCR |
1 mg/kg |
|
|
LCMS-MS |
Kwalitatief |
|
|
De analyse voor gluten in voedingsmiddelen wordt uitgevoerd met behulp van een ELISA, een competitieve ELISA of PCR. De analysemethode voor ELISA hangt af van het type voedingsmiddel. De competitieve ELISA wordt gebruikt bij gefermenteerde producten. Voor overige producten wordt de ELISA AOAC-methode toegepast. Het ELISA principe is voor beide methoden hetzelfde. Nutrilab werkt conform de erkenningen van de AOAC-OMA (2012.01), de AOAC-RI (120601) en de AACCI Methode 38-50.01 R5. Nutrilab is geaccrediteerd voor deze methoden en hierbij wordt de Codex Alimentarius Methode Type1 gebruikt. Deze methode is de voorgeschreven methode volgens de NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging). Nutrilab is het ‘huislaboratorium’ van de NCV en voert regelmatig gluten analyses uit op voedingsmiddelen in opdracht van de NCV. Verder werkt Nutrilab samen met Schouten Certification voor de certificatie van bedrijven voor het produceren van glutenvrije producten.
We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.
Plan an advisory meetingIn our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!
Powered by Wallbrink Crossmedia