Coliformen | Nutrilab B.V. Microscope Analysis Selector
keyboard_arrow_left
close
keyboard_arrow_left
close

Microbiologie

Coliformen

Onderzoek naar Coliformen in een product.

More than 800000 high-end analyzes since foundation

We help 700 companies with their product quality & safety

A secured quality system ensures reliable results

Coliformen analyse

Analyse

Resultaat

Accreditatie

Referentiemethode

Coliformen 30 °C

Kwantitatief


ISO 4832

Coliformen 37 °C

Kwantitatief

Q

ISO 4832

Coliformen 37 °C (Lage detectie, LOQ 1 kve/g)

Kwantitatief


ISO 4832


Coliformen zijn facultatief anaërobe, Gramnegatieve, staafvormige bacteriën van de Enterobacteriaceae. Onder andere Citrobacter, Escherichia, Enterobacter en Klebsiella behoren tot de Coli-achtigen. Zij zijn in tegenstelling tot de andere Entero's in staat om lactose te fermenteren onder gasvorming. Coliformen vormen, als gevolg van hun ß-Dgalactosidase-activiteit en de hydrolyse van chromogene substraten in het selectieve medium een blauwe tot groene kolonie. E.coli vormt hierbij, mede als gevolg van zijn ß-D-glucuronidase-activiteit paarse tot rode kolonies. Dit levert bijzonder specifieke kleuringen op.



There wen't something wrong please check your information

The form has been send successfully

Ik wil graag:

Your request is being processed

Geen zorgen, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.
divider

Your quality is our concern

We will be happy to visit you to discuss any quality questions or issues you may have.

Plan an advisory meeting
whitepaper

Would you like to be kept informed of developments?

In our free white paper, we share information about the new rules of legislation, innovations in analysis and we tell you about the digitisation of the market. Download our white paper for free!

symbol symbol

Verhandelbaarheidsrapport wint terrein: zekerheid en snelheid voor private label-producenten

In het laboratorium wordt nauwkeurig geanalyseerd, sensorisch beoordeeld en getoetst. Tegelijkertijd...

READ ARTICLE Arrow

Working together to ensure food safety

Accidents can happen in an instant. Once Listeria monocytogenes enters a facility, every day counts ...

READ ARTICLE Arrow